Zelené ravioly plněné mletým masem a mozzarellou recept.
Zelené ravioly plněné mletým masem a mozzarellou jsou lahodným a barevným pokrmem, který si zamilujete na první ochutnání. Připravte si tento skvělý recept k večeři a překvapte svou rodinu či přátele.
**Ingredience:**
Na těsto:
- 200 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
- 400 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- Sůl
Na náplň:
- 300 g mletého masa (hovězího, vepřového nebo směs)
- 150 g mozzarelly
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- Sůl a pepř dle chuti
- Olivový olej
Na omáčku:
- 400 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce sušeného oregana
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
**Recept:**
1. Začneme přípravou těsta. Pokud používáte čerstvý špenát, nejprve ho spařte, sceďte a nakrájejte na jemno. Mražený špenát nechte rozmrazit a rovněž vymačkejte z něj vodu. Poté špenát smíchejte s moukou, vejci a špetkou soli. Zpracujte do hladkého těsta, které necháte odpočinout zabalené v potravinové fólii asi 30 minut.
2. Mezitím připravte náplň. Na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidejte mleté maso a opečte dohněda. Nakonec přimíchejte na kousky pokrájenou mozzarellu, osolte, opepřete a odstavte stranou.
3. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na tenké pláty. Na jeden plát rozmístěte lžičkou náplň, přikryjte druhým plátem těsta a pomocí formičky nebo sklenice vykrajujte ravioly.
4. Ravioly vložte do vroucí osolené vody a vařte 3-4 minuty až vyplavou na povrch.
5. Pro omáčku smíchejte rajčatový protlak s oreganem, solí, pepřem a olivovým olejem. Přiveďte k varu a poté vařte na mírném plameni 10-15 minut.
**Tipy:**
- Aby ravioly při vaření nepraskly, ujistěte se, že jsou okraje dobře spojené. Můžete je lehce potřít vodou nebo rozšlehaným vejcem pro lepší slepení.
- Experimentujte s náplní – kromě mletého masa a mozzarelly můžete přidat i jiné sýry, houby nebo čerstvé bylinky pro výraznější chuť.
- Podávejte ravioly s čerstvými bazalkovými listy a strouhaným parmazánem pro dokonalý gastronomický zážitek.