Celerovo-řepová příloha recept.
Celerovo-řepová příloha je zdravý a chutný doplněk k mnoha pokrmům. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a přináší na stůl chutnou kombinaci dvou skvělých zelenin.
- Ingredience
- 1 středně velký celer
- 2 středně velké červené řepy
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu (například petrželka nebo tymián)
- Recept
1. Pečicí plech vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Celer a červenou řepu očistěte a nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, aby se zelenina pekla rovnoměrně.
3. V míse promíchejte nakrájenou zeleninu s olivovým olejem, solí a pepřem, dokud nebudou všechny kousky rovnoměrně pokryté.
4. Rozložte zeleninu na připravený pečicí plech v jedné vrstvě.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut nebo dokud zelenina nezměkne a na okrajích lehce nezkaramelizuje. Občas zeleninu promíchejte pro rovnoměrné pečení.
6. Hotovou celerovo-řepovou přílohu přeneste na servírovací talíř a před podáváním ozdobte čerstvými bylinkami.
- Tipy
- K celerovo-řepové příloze se skvěle hodí jakýkoliv druh masa nebo ryb. Je to také výborný doprovod k obilovinám jako jsou quinoa nebo bulgur.
- Aby byla zelenina po upečení ještě chutnější, můžete před pečením přidat k zelenině lžičku medu nebo javorového sirupu. Tato sladkost krásně vyváží přirozenou chuť celeru a řepy.
- Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte do zeleniny před pečením trochu červené papriky nebo několik kapek tabasca.
- Tento recept je výbornou příležitostí, jak využít sezónní zeleninu. Experimentujte s různými druhy a variantami celeru a červené řepy pro rozmanitost chutí.
Tato celerovo-řepová příloha přináší do vašeho jídelníčku zdraví prospěšné nutrienty a skvělý způsob, jak oživit tradiční pokrmy. Užijte si její přípravu i podávání!