Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou recept


Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou recept.

Recept na piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Ingredience:

Piškot:
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 120 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva

Pudinkový krém:
- 2 balení vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr

Šlehačka:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka

Dekorace:
- čerstvé ovoce nebo čokoládové hoblinky

Příprava:

Piškot:
1. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny.
2. Pomalu přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
4. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut. Po upečení nechte piškot vychladnout.

Pudinkový krém:
1. Pudinkový prášek smíchejte s cukrem a trochou mléka, aby vznikla hladká směs.
2. Zbytek mléka přiveďte k varu, poté vmíchejte směs pudinku a cukru.
3. Vařte, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout.
4. Smetanu vyšlehejte se vanilkovým cukrem do tuha a poté vmíchejte do vychladlého pudinku.

Šlehačka:
1. Smetanu vyšlehejte s cukrem moučka do tuha.

Sestavení:
1. Vychladlý piškot rozkrojte na dvě poloviny.
2. Spodní část piškotu potřete pudinkovým krémem.
3. Přiklopte druhou polovinou piškotu.
4. Celý piškot pokryjte šlehačkou.
5. Piškot dozdobte dle vlastního výběru čerstvým ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do pudinkového krému přidat kousky ovoce, jako jsou jahody nebo banány.
- Piškot bude vláčnější, pokud ho před nanesením krému pokapete ovocným sirupem nebo slabým alkoholem, například ovocným likérem.
- Smetanu ke šlehání dejte před šleháním na několik hodin do lednice, bude se lépe šlehat a bude stabilnější.