Slané máslo s cibulí a hořčicí recept


Slané máslo s cibulí a hořčicí recept.

Ingredience:

- 100 g slaného másla (pokojové teploty)
- 1 středně velká cibule
- 2 lžíce kvalitní hořčice (dle preferencí může být křenová, dijonská apod.)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř (podle chuti)

Recept:

1. Cibuli oloupejte a nasekejte na velmi jemno. Nejlepší výsledek dostanete, když cibuli opravdu nadrobno nakrájíte nebo použijete struhadlo.
2. V míse smíchejte měkké slané máslo s jemně nasekanou cibulí. Použitím vidličky nebo elektrického šlehače zpracujte směs do hladka.
3. Přidejte hořčici do máslové směsi a důkladně promíchejte, aby se všechny složky spojily. Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete přidat hořčice více.
4. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Množství soli a pepře přizpůsobte dle své chuti, ale pamatujte, že máslo je již samo o sobě slané.
5. Hotovou máslovou směs přeneste do malé misky nebo tvaru a nechte v chladničce tuhnout alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.

Tipy:

- Pro extra jemnou texturu můžete cibuli nejen nadrobno nakrájit, ale také mírně osmahnout na pánvi do zlatova, než ji smícháte s máslem. To dodá cibulovému máslu jemnou karamelovou chuť.
- Toto máslo je vynikající na pečené brambory, k toastům, ke grilované zelenině nebo jako základ pro omáčky.
- Pro pikantnější variantu můžete přidat do směsi trochu čerstvého nebo sušeného chilli.
- Uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 7 dnů pro nejlepší čerstvost a chutnost.