Sekaná s hořčičnou krustou recept.
Tento recept na sekanou s hořčičnou krustou je skvělým způsobem, jak oživit klasickou sekanou. Tady je, co budete potřebovat a jak na to.
**Ingredience:**
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 střední cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- 100 ml mléka
- 2 lžíce hořčice (dle chuti můžete použít klasickou, dijonskou nebo jakoukoliv jinou pálivou variantu)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo majoránky
- 2 lžíce olivového oleje
**Na krustu:**
- 2 lžíce hořčice
- 50 g strouhanky
- 2 lžíce másla, rozpuštěného
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
**Recept:**
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, mléko, hořčici, sůl, pepř a tymián/majoránku. Důkladně promíchejte, nejlépe rukama, aby se všechny ingredience spojily.
3. Směs tvarujte do podoby bochníku a umístěte na pekáč vyložený pečicím papírem.
4. V samostatné misce připravte krustu smícháním strouhanky, hořčice, rozpuštěného másla, soli a pepře.
5. Tuto směs rovnoměrně rozetřete po vrchní straně sekané.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu, nebo dokud sekaná není pevná a krusta zlatavě křupavá.
7. Před podáváním nechte sekanou několik minut odpočinout.
**Tipy:**
- Pro ještě šťavnatější sekanou můžete do masa přidat pár lžic kečupu nebo BBQ omáčky.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidáte do masové směsi trochu chilli nebo cayenského pepře.
- Sekanou podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými bramborami a čerstvou zeleninou pro kompletní a vyvážený pokrm.
- Zbylou sekanou můžete vychladit a následující den podávat studenou, je vynikající i tak.