Řezy s černým rybízem recept


Řezy s černým rybízem recept.

Recept na řezy s černým rybízem je lahodný způsob, jak si vychutnat tuto aromatickou bobulovinu. Následující kroky vám pomohou připravit tento vynikající dezert.

Ingredience:
Těsto:
- 200 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 4 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- Špetka soli

Náplň:
- 500 g černého rybízu (může být čerstvý nebo mražený)
- 100 g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu

Krém:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce moučkového cukru

Recept:
1. Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, dobře promíchejte po každém přidání.
3. Do směsi přesijte mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli. Vzniklou hladkou těstovinu rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut. Upečené těsto nechte vychladnout.
5. Mezitím připravte náplň z černého rybízu. V menším hrnci smíchejte rybíz s cukrem krupice a trochou vody. Povařte, dokud se bobule nerozpadnou. Kukuřičný škrob rozmíchejte v malém množství vody a vmíchejte do rybízu. Vařte, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout.
6. Smetanu ke šlehání, vanilkový cukr a moučkový cukr smíchejte a šlehejte do tuhého krému.
7. Na vychladlé těsto rozetřete náplň z černého rybízu a na ni navrstvěte šlehaný krém.
8. Dezert nechte v chladničce dobře ztuhnout, nejlépe přes noc.

Tipy:
- Pokud máte rádi intenzivnější chuť černého rybízu, můžete do náplně přidat trochu nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry.
- Pro extra lesk náplně můžete přidat lžíci rybízového želé po zhoustnutí.
- Aby bylo těsto vláčné a nadýchané, ujistěte se, že všechny ingredience jsou v pokojové teplotě před přípravou těsta.

Tento dezert je ideální pro letní oslavy nebo jako svěží závěr společného oběda či večeře.