Špaldová buchta recept


Špaldová buchta recept.

Ingredience na špaldovou buchtu budete potřebovat následující: 250 g špaldové mouky, 150 g třtinového cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 3 vejce, 125 ml rostlinného oleje, 125 ml mléka a podle chuti můžete přidat například skořici, kůru z bio citronu nebo vanilkový extrakt.

Recept na přípravu špaldové buchty je poměrně jednoduchý. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte rostlinný olej, mléko a případné další přísady podle vaší chuti, jako je skořice nebo citronová kůra. Směs s vejci pak přilijte k suchým ingrediencím a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku nebo jiné pečicí formy podle vašeho výběru. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu a špejle vložená do středu buchty nevyjde čistá.

Tipy pro dokonalou špaldovou buchtu: Přidání vanilkového extraktu nebo skořice dodá buchtě bohatší chuť. Můžete do těsta přidat i kousky ovoce, například jablka nebo hrušky, které buchtě dodají svěží chuť a šťavnatost. Pokud máte rádi ořechy, zkuste do těsta přimíchat nasekané vlašské ořechy nebo mandle. A pro extra vláčnou buchtu zkuste část mouky nahradit jemně mletými ovesnými vločkami. Experimentujte a najděte svou oblíbenou variantu!