Bylinkový tvaroh s mrkvovými tyčinkami recept.
**Ingredience:**
- 250g tvarohu (měkký)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Sůl podle chuti
- Čerstvé bylinky (pažitka, bazalka, petržel) - množství podle chuti
- 2 velké mrkve
**Recept:**
1. Začneme přípravou bylinkového tvarohu. Vezměte měkký tvaroh a vložte ho do mísy.
2. Přidejte 2 lžíce olivového oleje pro zjemnění tvarohu a lepší chuť.
3. Oloupejte a jemně nasekejte stroužek česneku. Přidejte ho do mísy s tvarohem.
4. Dále nasekejte čerstvé bylinky - pažitku, bazalku, petržel. Množství přizpůsobte podle vaší chuti. Bylinky promíchejte s tvarohem.
5. Osolte podle chuti a důkladně vše promíchejte. Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat i čerstvě mletý černý pepř.
6. Mrkve omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na dlouhé tenké tyčinky.
7. Bylinkový tvaroh podávejte s mrkvovými tyčinkami jako zdravý a chutný snack.
**Tipy:**
- Pokud preferujete tvaroh krémovější konzistence, můžete přidat více olivového oleje nebo pár lžic mléka.
- Kromě čerstvých bylinek můžete do tvarohu přidat i sušené bylinky, které máte rádi. V tom případě je ale použijte s mírou, protože mají intenzivnější chuť.
- Tento recept je velmi variabilní, takže můžete přidat jakékoli bylinky, které máte rádi nebo které máte po ruce.
- Bylinkový tvaroh můžete použít i jako pomazánku na pečivo nebo jako dip k pečeným bramborám.
- Pokud chcete tvaroh učinit ještě zajímavějším, přidejte do něj jemně nasekané ořechy pro texturu nebo několik kapek citronové šťávy pro osvěžující chuť.