Bylinkový tvaroh s mrkvovými tyčinkami recept


Bylinkový tvaroh s mrkvovými tyčinkami recept.

**Ingredience:**
- 250g tvarohu (měkký)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Sůl podle chuti
- Čerstvé bylinky (pažitka, bazalka, petržel) - množství podle chuti
- 2 velké mrkve

**Recept:**

1. Začneme přípravou bylinkového tvarohu. Vezměte měkký tvaroh a vložte ho do mísy.

2. Přidejte 2 lžíce olivového oleje pro zjemnění tvarohu a lepší chuť.

3. Oloupejte a jemně nasekejte stroužek česneku. Přidejte ho do mísy s tvarohem.

4. Dále nasekejte čerstvé bylinky - pažitku, bazalku, petržel. Množství přizpůsobte podle vaší chuti. Bylinky promíchejte s tvarohem.

5. Osolte podle chuti a důkladně vše promíchejte. Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat i čerstvě mletý černý pepř.

6. Mrkve omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na dlouhé tenké tyčinky.

7. Bylinkový tvaroh podávejte s mrkvovými tyčinkami jako zdravý a chutný snack.

**Tipy:**

- Pokud preferujete tvaroh krémovější konzistence, můžete přidat více olivového oleje nebo pár lžic mléka.

- Kromě čerstvých bylinek můžete do tvarohu přidat i sušené bylinky, které máte rádi. V tom případě je ale použijte s mírou, protože mají intenzivnější chuť.

- Tento recept je velmi variabilní, takže můžete přidat jakékoli bylinky, které máte rádi nebo které máte po ruce.

- Bylinkový tvaroh můžete použít i jako pomazánku na pečivo nebo jako dip k pečeným bramborám.

- Pokud chcete tvaroh učinit ještě zajímavějším, přidejte do něj jemně nasekané ořechy pro texturu nebo několik kapek citronové šťávy pro osvěžující chuť.