Jogurtová bábovka s broskvemi recept.
Jogurtová bábovka s broskvemi je lahodný a vláčný dezert, který překvapí svou jednoduchostí i výsledným chutným vzhledem.
Ingredience
- 1 šálek bílého jogurtu (cca 250 ml)
- 1 šálek cukru
- 1 šálek hladké mouky
- 1/2 šálku oleje
- 3 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 velké broskve (mohou být i konzervované)
- moučkový cukr na posypání (volitelné)
Recept
1. Předehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku dobře vymažte olejem nebo vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte bílý jogurt s cukrem. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchávejte.
3. Do směsi přilijte olej a opět dobře promíchejte.
4. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Tuto směs postupně přidávejte do mokrých ingrediencí a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
5. Broskve omyjte, odstraňte pecky a nakrájejte na malé kousky. Kousky broskví vmíchejte do těsta.
6. Připravené těsto nalijte do formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě asi 35 - 45 minut. Když je bábovka upečená, ověřte to špejlí – vložená špejle by měla vyjít čistá.
7. Nechte bábovku vychladit v formě, poté ji opatrně vyklopte na talíř. Můžete posypat moučkovým cukrem pro krásnější vzhled a lepší chuť.
Tipy
- Pokud máte rádi výraznější ovocnou chuť, přidejte do těsta více broskví.
- Pro extra vláčnost můžete do těsta přidat lžíci kysané smetany.
- Místo broskví můžete zkusit použít i jiné druhy ovoce podle sezóny nebo vaší chuti, například jablka, hrušky nebo borůvky.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat i hrst nasekaných ořechů nebo čokoládové kousky.
- Pokud chcete, aby byla bábovka méně sladká, snižte množství cukru.