Králičí polévka recept


Králičí polévka recept.

Ingredience pro králičí polévku:
- 1 celý králík
- 2 lžíce oleje nebo sádla
- 1 velká cibule
- 2 střední mrkve
- 1 petržel (kořen)
- 1 malý kousek celeru
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička majoránky
- 2 listy bobkového listu
- 2 l vody
- 1/2 hrnku drobného těstoviny nebo rýže (volitelné)

Recept na králičí polévku:
1. Králíka očistěte, porcujte na menší kousky a důkladně omyjte.
2. V hlubokém hrnci rozehřejte olej nebo sádlo a na něm zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
3. Přidejte kousky králíka a opečte je ze všech stran dozlatova.
4. K opečenému králíkovi přidejte na kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Osolte, opepřete, přidejte majoránku a bobkové listy. Vše promíchejte a chvilku restujte.
5. Zalijte vodou a vařte na mírném ohni s částečně přikrytým pokličkou, dokud není králík měkký, asi 1,5 až 2 hodiny.
6. Králíka vyjměte, maso oddělte od kostí a nakrájejte na menší kousky. Maso vraťte do hrnce.
7. Pokud chcete polévku zahustit, přidejte těstoviny nebo rýži a vařte podle návodu na balení, dokud nejsou měkké.

Tipy pro dokonalou králičí polévku:
- Pro intenzivnější chuť můžete do polévky přidat hříbky nebo jiné lesní houby.
- Ujistěte se, že králík je opravdu měkký předtím, než jej vyjměte. Králičí maso může být tuhé, pokud není řádně uvařené.
- K polévce skvěle pasuje čerstvý chléb nebo domácí knedlíčky.
- Aby byla polévka ještě lahodnější, můžete na konec vaření přidat trochu smetany nebo zakysané smetany.