Treska se šťouchaným hráškem a kapustou recept


Treska se šťouchaným hráškem a kapustou recept.

- Ingredience

Pro tresku:
- 4 filety tresky (každá asi 150 g)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla

Pro šťouchaný hrášek:
- 300 g mraženého hrášku
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 2 lžíce másla
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pro kapustu:
- 1 malá hlávka červené kapusty, nasekaná
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce cukru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

- Recept

1. Začněme přípravou kapusty: Na středně silném ohni rozehřejte olivový olej v hluboké pánvi nebo hrnci. Přidejte nasekanou kapustu a smažte, dokud mírně nezměkne, asi 5 minut. Přidejte jablečný ocet, cukr, sůl a pepř. Promíchejte, pak snižte oheň, přikryjte a dušte asi 20 minut. Občas promíchejte.

2. Mezitím připravte šťouchaný hrášek: V malém hrnci na středním ohni rozehřejte máslo a přidejte nasekaný česnek. Restujte asi 1 minutu, dokud česnek nezměkne. Přidejte mražený hrášek, přikryjte a vařte asi 5 minut, dokud hrášek nezměkne. Odstraňte z ohně a lehce hrášek rozmačkejte vidličkou. Ochuťte solí a pepřem a odložte stranou.

3. Pro tresku: Na středně vysokém ohni rozehřejte olivový olej a máslo v pánvi. Osolte a opepřete filety tresky a opékejte je z každé strany asi 3-4 minuty, dokud nebudou zlatohnědé a dobře propečené.

4. Servírování: Na talíře rozdělte šťouchaný hrášek a na něj položte filety tresky. Vedle přidejte dušenou kapustu.

- Tipy

- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do dušené kapusty přidat několik kapek balsamikového octa nebo trochu medu.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do šťouchaného hrášku trochu chilli vloček.
- Tresku můžete před pečením obalit v trošce mouky, čímž dosáhnete křupavějšího povrchu.
- Pokud preferujete zdravější variantu, můžete tresku místo smažení grilovat na grilovací pánvi.
- K tomuto jídlu skvěle pasuje čerstvý chléb nebo pečivo, které můžete použít k namáčení do šťouchaného hrášku a šťávy z kapusty.