Mini cheesecake jako Créme Brûlée recept.
**Ingredience:**
Pro základ:
- 200 g sušenek (např. Digestive)
- 100 g másla
Pro náplň:
- 400 g krémového sýra (např. Philadelphia)
- 100 g cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 ml smetany na šlehání
Pro Créme Brûlée vrstvu:
- Hrubý cukr na posypání
- Kuchyňský hořák
**Recept:**
1. Rozdrtíme sušenky na jemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto směs pevně utlačíme na dno formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky nebo do malých zapekacích misek, které můžeme použít. Dáme do chladničky ztuhnout.
2. Předehřejeme troubu na 160 °C.
3. V míse smícháme krémový sýr s cukrem do hladka. Postupně přidáme vejce a vanilkový extrakt, až do hladké směsi. Nakonec vmícháme smetanu.
4. Náplň nalijeme na ztuhlou sušenkovou základnu ve formičkách.
5. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut, nebo dokud náplň neztuhne, ale ještě se lehce chvěje uprostřed. Po upečení necháme cheesecaky vychladnout na pokojovou teplotu a pak je dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
6. Před podáváním posypeme vrch cheesecaků rovnoměrně hrubým cukrem a za použití kuchyňského hořáku karamelizujeme cukr, dokud se neroztaví a nevytvoří krásnou zlatohnědou krustu.
**Tipy:**
- Pokud nemáte kuchyňský hořák, cheesecake můžete na chvíli vložit pod gril v troubě, abyste dosáhli karamelizace cukru. Dávejte ale pozor, aby se cheesecake nepřehřál a neroztekl.
- Experimentujte s příchutěmi náplně, přidáním citronové či pomerančové kůry či různých druhů likérů pro oživení chuti.
- Pro ještě křehčí sušenkový základ můžete přidat lžíci cukru do sušenkové směsi.
- Při servírování můžete cheesecake ozdobit čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro další vrstvu chuti a textury.