Báječný hruškový koláč s tvarohem recept.
Hruškový koláč s tvarohem zaujme na první pohled i ochutnání. Jeho příprava není složitá, a tak se do ní můžete pustit i jako začátečník v pečení.
**Ingredience**
- 250 g másla
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 250 g tvarohu
- 4 hrušky
- špetka soli
- cukr moučka na posypání
**Recept**
1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte.
2. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Tuto směs pak postupně vmíchávejte do másla s vejci. Až máte hladké těsto, přidejte tvaroh a opět dobře promíchejte.
3. Hrušky oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Ty poté vmíchejte do těsta.
4. Formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou. Do ní vlijte těsto a rovnoměrně rozprostřete.
5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut, dokud koláč není zlatožlutý a vložená špejle nevyjde čistá.
6. Nechte koláč vychladnout, poté posypte cukrem moučka.
**Tipy**
- Pro intenzivnější chuť hrušek můžete před přidáním do těsta hrušky krátce podusit s trochou cukru a skořicí.
- Pokud máte rádi křupavý vrch, můžete před pečením koláč posypat nasekanými ořechy nebo mandlovými lupínky.
- Koláč můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.
- Pokud chcete dosáhnout rovnoměrnější distribuce hrušek v koláči, snažte se je rozložit rovnoměrně v těstě než ho dáte péct.
Tento koláč je skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji a zaručeně potěší každého milovníka sladkého. Hodí se i jako pohoštění pro návštěvy nebo jako slavnostní dezert.