Tvarohové knedlíky recept


Tvarohové knedlíky recept.

Ingredience:

- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- moučkový cukr a mák nebo strouhanka na posypání
- ovoce (jako náplň, např. jahody, borůvky nebo meruňky)

Recept:
1. V misce rozmíchejte tvaroh, vejce, cukr a špetku soli.
2. Postupně přidávejte mouku a zpracujte v hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky.
3. Na pomoučené pracovní desce vyválejte těsto na válec a nakrájejte na kousky. Do každého kousku vložte kousek ovoce.
4. Uvařte velký hrnec vody. Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte asi 5-7 minut, dokud nevyplavou na povrch.
5. Vyjměte je pomocí děrované lžíce a odkapejte.

Na posypání smíchejte moučkový cukr s mákem nebo použijte strouhanku osmahnutou na másle.

Tipy:
- Při plnění knedlíků ovocem se ujistěte, že je ovoce dobře obaleno těstem, aby během vaření nevytékala šťáva.
- Pokud máte rádi sladší, můžete do těsta přidat více cukru nebo ho obalit v cukru s vanilkou po uvaření.
- Tvarohové knedlíky jsou nejlepší ihned po uvaření, ale můžete je také ohřát nebo dokonce zmrazit a později znovu zahřát.
- Experimentujte s různými druhy ovoce pro různorodost chutí.