Těstoviny s artyčoky a rajčaty recept.
Těstoviny s artyčoky a rajčaty jsou chutným a snadno připravitelným jídlem, které se hodí jak na běžný den, tak na speciální příležitosti. Zde je postup, jak připravit tento lahodný pokrm pro 4 osoby.
Ingredience:
- 400 g těstovin (např. penne nebo farfalle)
- 200 g čerstvých nebo marinovaných artyčoků
- 250 g cherry rajčátek
- 3 stroužky česneku
- 50 g čerstvé bazalky
- 50 ml olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Parmezán nebo jiný tvrdý sýr pro posypání
Recept:
1. Nejprve si připravte všechny ingredience. Cherry rajčátka umyjte a pokud jsou větší, přepůlte je. Artyčoky, pokud používáte čerstvé, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Po uvaření je sceďte, ale zachovejte asi půl hrnku vody z vaření.
3. Mezitím na velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek. Nechte chvíli smažit, dokud česnek nezačne zlátnout. Přidejte artyčoky a smažte asi 5 minut. Poté přidejte cherry rajčátka a smažte dalších 5 minut, dokud rajčátka nezačnou puštět šťávu.
4. Do pánve přidejte uvařené těstoviny a dobře promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
5. Na závěr přidejte nasekanou bazalku a vše dobře promíchejte.
Tipy:
- Pokud chcete jídlo obohatit o bílkoviny, můžete přidat kousky grilovaného kuřecího masa nebo tuňáka z konzervy.
- Pro extra chuť můžete artyčoky a rajčátka před přidáním do těstovin krátce marinovat v olivovém oleji, česneku a bylinkách.
- Jídlo podávejte posypané nastrouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem podle vaší chuti.
Tento recept na těstoviny s artyčoky a rajčaty je nejen chutný, ale také vizuálně atraktivní, díky čemuž je ideální volbou pro večeři s přáteli nebo rodinou.