Polévka z tyčinek surimi recept.
Polévka z tyčinek surimi je lehká a chutná mořská pochoutka, která může být ideální na lehký oběd nebo večeři. Jedná se o jednoduchý recept, který si můžete připravit během několika minut.
- Ingredience
- 200 gramů tyčinek surimi
- 1 litr rybího nebo zeleninového vývaru
- 1 středně velká mrkev
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 gramů kukuřice (může být z konzervy)
- 50 gramů hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- 2 lžíce sójové omáčky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Jarní cibulka nebo koriandr pro ozdobu
- Postup
1. Na mírném ohni rozehřejte olivový olej v hluboké pánvi nebo v hrnci.
2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujte, dokud nezměknou, ale nezhnědnou.
3. Přidejte na tenké plátky nakrájenou mrkev a restujte další 2-3 minuty.
4. Do pánve přilijte vývar a přiveďte k varu.
5. Když vývar vaří, přidejte hrášek a kukuřici. Vařte 5 minut.
6. Tyčinky surimi nakrájejte na menší kousky a přidejte do pánve. Vařte dalších 5 minut.
7. Dochutěte sójovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.
8. Polévku podávejte horkou, ozdobenou nasekanou jarní cibulkou nebo koriandrem.
- Tipy
- Pokud preferujete hustší polévku, můžete přidat trochu rozpuštěné kukuřičné mouky smíchané s vodou.
- Pro intenzivnější chuť můžete do polévky přidat i krevety nebo kousky bílé ryby.
- Polévku můžete ozvláštnit přidáním kapky sezamového oleje nebo několika kapek limetkové šťávy pro osvěžující kyselý nádech.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do polévky trochu čerstvého chilli nebo kapku chilli omáčky.