Tikka masala s vejci recept


Tikka masala s vejci recept.

Tikka masala s vejci je vynikající variace na tradiční indické jídlo, které kombinuje bohaté aromaty a koření s jednoduchostí přípravy. Recept, který vám poskytnu, je určen pro 4 porce.

**Ingredience:**

- 6 velkých vajec
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
- 1 lžíce garam masala
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 400g konzervovaných rajčat v kostkách
- 200 ml kokosového mléka
- Sůl podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Vařená rýže nebo naan chléb na podávání

**Recept:**

1. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte je a odložte stranou.
2. Na středně velké pánvi na středním ohni zahřejte olej. Přidejte cibuli a smažte, dokud nezměkne a nezačne se zlato hnědit.
3. Přidejte česnek a zázvor, smažte asi 1 minutu.
4. Následně přidejte garam masala, kurkumu, koriandr a kmín. Vařte a míchejte asi 1 minutu, aby se uvolnily aromata koření.
5. Přidejte konzervovaná rajčata včetně šťávy a kokosové mléko. Dobře promíchejte a nechte vařit. Jakmile směs začne bublat, snižte teplotu a vařte na mírném ohni 10 minut, občas promíchejte.
6. Vejce nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny a přidejte je do pánve. Jemně promíchejte, aby se vejce obalila omáčkou. Nechte na mírném ohni prohřát asi 5 minut.
7. Ochutnejte a případně dochuťte solí.

**Tipy:**

- Vyzkoušejte variaci s přidáním čerstvého špenátu nebo hrášku pro zeleninovou složku.
- Pokud máte rádi pikantnější jídlo, přidejte chilli papričky podle chuti.
- Tento recept může být snadno upraven pro vegany použitím tofu nebo chickpea (cizrna) místo vajec.

Podávejte s vařenou rýží nebo naan chlebem pro kompletní jídlo.