Václavky na slanině s tarhoňou recept


Václavky na slanině s tarhoňou recept.

Ingredience:

- 500g václavek
- 150g slaniny
- 250g tarhoňa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- Petřželka na ozdobu

Recept:

1. Nejprve si připravíme tarhoňu tak, že ji uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, až bude al dente. Po uvaření ji scedíme a odložíme stranou.
2. Očistíme václavky. Pokud jsou větší, můžeme je překrojit napůl.
3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu. Restujeme, dokud slanina nezačne být křupavá.
4. K slanině přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, restujeme dozlatova.
5. Přidáme očištěné václavky a smažíme, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu. Ochutíme solí a pepřem dle chuti.
6. K václavkám s cibulí a slaninou přidáme uvařenou tarhoňu, promícháme a necháme na mírném ohni prohřát, aby se chutě dobře spojily.
7. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

Tipy:

- Při čištění václavek dávejte pozor, abyste je nenamáčeli vodou. Raději je otřete vlhkým kuchyňským papírem, aby si zachovaly svou přirozenou chuť.
- Tarhoňu můžete před vařením lehce opražit na troše oleje, získá tak ještě intenzivnější chuť.
- Pokud máte rádi pikantnější varianty, přidejte k václavek na slanině trochu chilli papričky nebo kapku tabasco.