Hrušková buchta recept


Hrušková buchta recept
Hrušková buchta je skvělým způsobem, jak využít sezónní ovoce. Tento jednoduchý recept je ideální pro chladné podzimní odpoledne.

Ingredience:
- 4 hrušky
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli

Recept:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo nechte změknout na pokojové teplotě a poté jej v míse ušlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a dobře míchejte. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli. Suchou směs postupně zašlehávejte do másla s vejci. Hrušky oloupejte, vyjměte jádřince a nakrájejte na menší kousky nebo plátky. Nakrájené hrušky vmíchejte do těsta. Připravte si formu na pečení, vymažte ji máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy a rovnoměrně rozprostřete. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Buchta by měla být zlatavá a suchý špejle by měl vyjít čistý. Nechte vychladnout před podáváním.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť přidejte do těsta lžíci rumu nebo vanilkový extrakt.
- Hrušky můžete nahradit jablky nebo je kombinovat.
- Povrch buchty můžete před pečením posypat hrubým cukrem, což dodá krásnou křupavou kůrku.
- K buchtě se skvěle hodí vanilková zmrzlina nebo šlehačka.

Tato hrušková buchta je skvělá teplá i studená a jistě potěší všechny milovníky podzimních plodů.