Bramborová pomazánka s fazolemi recept


Bramborová pomazánka s fazolemi recept
Bramborová pomazánka s fazolemi je jednoduchá a chutná alternativa klasické chlebíčkové pomazánky, kterou si můžete vychutnat jako svačinu nebo lehkou večeři.

Ingredience:
- 400 g vařených brambor
- 1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička mleté papriky
- šťáva z půlky citronu
- hrst čerstvé petrželky nebo pažitky

Recept:
1. Brambory oloupejte, pokud jste je již nevařili oloupané, a rozmačkejte je v míse na hrubou kaši.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a osmažte do chvíle, kdy začne vonět.
4. Fazole v rajčatové omáčce přidejte k cibuli s česnekem a promíchejte. Nechte chvíli podusit, aby se chutě spojily.
5. Fazolovou směs přidejte k rozmačkaným bramborám.
6. Přimíchejte mletou papriku, citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.
7. Promíchejte vše do hladka a na závěr přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku.

Tipy:
- Pokud preferujete hladší texturu pomazánky, můžete použít ponorný mixér.
- Tato pomazánka chutná skvěle podávaná na čerstvém chlebu nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do pomazánky trochu chilli papričky nebo kapku tabasco omáčky.
- Pro ještě kremovější konzistenci můžete přidat lžíci bílého jogurtu nebo zakysané smetany.

Tato pomazánka je úžasným způsobem, jak využít zbylé brambory a zároveň připravit něco originálního a chutného. Dobrou chuť!