Skvělá bábovka recept


Skvělá bábovka recept
**Ingredience**

Pro těsto:
- 200 g másla
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml mléka
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička vanilkového extraktu

Pro polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla
- trochu mléka nebo smetany

**Recept**

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny.
3. Postupně přidávejte vejce, za stálého míchání.
4. Přimíchejte vanilkový extrakt.
5. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji zašlehávejte do směsi střídavě s mlékem.
6. Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné z nich vmíchejte kakao.
7. Do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku střídavě vrstvěte světlé a tmavé těsto.
8. Pečte přibližně 45 minut. Otestujte špejlí, zda je těsto upečené.
9. Nechte bábovku vychladnout a poté ji vyklopte z formy.
10. Pro polevu rozpusťte na mírném ohni čokoládu s máslem a přidejte trochu mléka nebo smetany pro hladší konzistenci.
11. Polevu rozetřete na vychladlou bábovku.

**Tipy**

- Pro zvýraznění chuti můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů.
- Pro extra čokoládovou bábovku můžete do tmavé části těsta přidat čokoládové kousky.
- Bábovku můžete zdobit nejen čokoládovou polevou, ale také cukrovou polevou, ořechy nebo jen posypat moučkovým cukrem.