Kynuté muffinové růže recept


Kynuté muffinové růže recept
Kynuté muffinové růže jsou krásným a chutným pečivem, které se hodí na slavnostní příležitosti nebo jen tak k nedělní kávě. Tento recept vám umožní vytvořit jemné a voňavé růže, které potěší oko i chuťové pohárky.

**Ingredience**
Pro těsto budete potřebovat 500 gramů hladké mouky, 250 ml mléka, 70 gramů cukru, 1 vejce, 42 gramů čerstvého droždí, špetku soli a 60 gramů rozpuštěného másla. Na náplň použijeme 200 gramů měkkého tvarohu, 100 gramů moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a 1 vejce. K posypání můžete využít moučkový cukr nebo skořici.

**Recept**
Začneme přípravou kvásku. V mírně vlažném mléce rozpustíme droždí a lžičku cukru. Necháme asi 10 minut, aby kvásek začal pracovat. Ve větší míse smícháme mouku, zbytek cukru a špetku soli. Přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr a vejce do hladké směsi.

Když těsto vykyne, rozdělíme ho na menší kousky a každý z nich vyválíme na tenký plát. Na každý plát rozetřeme tvarohovou náplň a plát opatrně srolujeme. Roládu pak krájíme na menší kousky, které vkládáme do formiček na muffiny tak, aby "růžičky" byly vidět.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut, než muffiny krásně zezlátnou. Po upečení necháme chvíli vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem nebo trochou skořice.

**Tipy**
- Pokud máte rádi ořechy, můžete do náplně přidat nasekané ořechy nebo mandle, které dodají muffinům zajímavou texturu a chuť.
- Těsto můžete připravit i den předem a nechat ho pomalu kynout v lednici přes noc.
- Pro ještě bohatší chuť můžete ke tvarohu přidat citronovou nebo pomerančovou kůru.

Tyto kynuté muffinové růže jsou nejen krásné na pohled, ale i nesmírně chutné. Jsou ideální pro zvláštní příležitosti nebo jen jako sladká tečka po nedělním obědě.