Kuřecí se smetanou a špenátem recept


Kuřecí se smetanou a špenátem recept
Ingredience pro přípravu kuřecího masa se smetanou a špenátem zahrnují kuřecí prsa, čerstvý špenát, smetanu na vaření, cibuli, česnek, olej, sůl, pepř a trochu muškátového oříšku.

Recept na přípravu začíná tím, že si nakrájíte kuřecí prsa na menší kousky. Osolte a opepřete je podle chuti. Na pánvi rozehřejte olej a kuřecí kousky na něm opečte dozlatova. Jakmile je kuře opečené, vyjměte ho z pánve. Na téže pánvi pak osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, až se zezlátne. Přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte. Poté přidejte umytý a pokrájený špenát. Restujte, dokud špenát nezavadne.

Kuřecí kousky vraťte na pánev ke špenátu, přidejte smetanu a promíchejte. Nechte vše společně povařit na mírném ohni, dokud kuřecí maso nebude plně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje. Na závěr dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem podle chuti.

Tipy pro dokonalý výsledek: Používejte kvalitní smetanu s vyšším obsahem tuku pro krémovější konzistenci omáčky. Pokud máte rádi intenzivnější chutě, můžete přidat trochu strouhaného parmezánu nebo jiného tvrdého sýra při finálním dochucování. Pro zjemnění chuti můžete do omáčky přidat i trochu bílého vína před přidáním smetany. Při podávání můžete kuřecí maso se smetanou a špenátem servírovat s rýží nebo těstovinami, které dobře absorbuji bohatou omáčku.