Pečené brambory pod slaninou a nivou recept


Pečené brambory pod slaninou a nivou recept
Ingredience pro pečené brambory pod slaninou a nivou zahrnují brambory, slaninu, sýr niva, cibuli, česnek, rozmarýn nebo tymián, sůl, pepř a olivový olej.

Recept na přípravu je následující:

Nejprve si připravte brambory. Ty omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky nebo kostičky podle preferencí. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu na mírném ohni rozehřejte trochu olivového oleje a restujte cibuli s česnekem, dokud nezměknou.

Přidejte brambory, osolte, opepřete a přimíchejte nasekaný rozmarýn nebo tymián. Vše důkladně promíchejte a nechte na pánvi pár minut smažit, dokud brambory nezačnou měknout.

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Brambory přemístěte do pekáče vhodného do trouby, rozložte na ně plátky slaniny a na slaninu naskládejte plátky sýra niva. Pečte v troubě asi 20-30 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké a slanina s sýrem krásně zlatavé.

Tipy pro dokonalý výsledek:
1. Použijte čerstvé bylinky pro lepší chuť.
2. Brambory můžete nechat s kůží, pokud je dobře umyjete, dostanete tak křupavější výsledek.
3. Sledujte pečení slaniny a sýra, aby nedošlo k jejich připálení.
4. Podávejte s čerstvými saláty nebo zeleninou pro vyváženější jídlo.

Tento jídlo je vynikající kombinací slané slaniny a výrazného sýra niva, který skvěle doplňuje jednoduchost pečených brambor.