Bleskový koláč s jablky recept


Bleskový koláč s jablky recept
**Ingredience pro bleskový koláč s jablky**
mouka pšeničná hladká 300 g
cukr krupice 150 g
vejce 3 ks
mléko 150 ml
olej rostlinný 100 ml
prášek do pečiva 1 balení
jablka 4 ks
skořice mletá 1 lžička
cukr vanilkový 1 balení

**Recept na přípravu bleskového koláče s jablky**
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Mezitím si připravte jablka. Omyjte je, oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky nebo kostičky. Dále do velké mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Ve středně velké míse pak smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud směs nepění. Přidejte mléko a olej a dobře promíchejte. Tuto směs postupně přilévejte k mouce a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec do těsta vmíchejte nakrájená jablka a skořici. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 až 45 minut, nebo dokud koláč nezhnědne a tester nevyjde čistý.

**Tipy pro dokonalý bleskový koláč s jablky**
Pro extra křupavou kůrčičku můžete před pečením posypat vrch koláče kombinací cukru a mleté skořice. Tento koláč je vynikající teplý i studený, podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro bohatší chuťový zážitek. Jablka můžete variabilně kombinovat s hruškami nebo přidat hrst rozinek či ořechů pro další texturu a chuť.