Raffaello ze salka recept


Raffaello ze salka recept
Raffaello ze salka je lahodný dezert, který je inspirován populárními cukrovinkami Raffaello. Pokud si chcete připravit tento krémový dezert s výraznou chutí kokosu a mandlí, budete potřebovat následující ingredience:

Kokosové mléko nebo smetana, bílá čokoláda, strouhaný kokos, mandle a máslo.

Recept na přípravu je jednoduchý. Nejprve si připravte bílou čokoládu tím, že ji nasekáte na menší kousky. V menším hrnci pak zahřejte kokosové mléko nebo smetanu, ale nepřiveďte k varu. Do teplého mléka/smětany přidejte kousky bílé čokolády a míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs nebude hladká. Poté vmíchejte kousek másla pro zjemnění krému.

Chcete-li dezertu dodat autentickou chuť, přidejte do směsi ještě strouhaný kokos. Množství kokosu můžete upravit podle své chuti. Krém nechte chvíli vychladit v lednici, aby zhoustl.

Při servírování použijte malé skleničky nebo poháry. Na dno každého poháru položte několik mandlí, přidejte vrstvu kokosového krému a posypte vrch lehce strouhaným kokosem pro dekoraci. Dezert můžete před podáváním ještě na chvíli dát do lednice, aby byl krásně chladivý.

Tipy pro dokonalý dezert:
- Pro intenzivnější kokosovou chuť můžete do krému přidat kokosový likér.
- Pokud máte raději křupavější texturu, přidejte do krému hrubě nasekané mandle.
- Pro zdravější verzi můžete použít tmavou čokoládu místo bílé a vyměnit část kokosového mléka za mandlové mléko.

S tímto jednoduchým receptem si můžete připravit skvělý dezert, který potěší nejen vás, ale i vaše hosty.