Rychlé rohlíčky recept


Rychlé rohlíčky recept
Ingredience potřebné pro přípravu rychlých rohlíčků zahrnují mouku, máslo či margarín, droždí, mléko, cukr, sůl a dle chuti můžete přidat ořechy, tvaroh, marmeládu nebo čokoládu pro náplň.

Pro začátek předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V malém hrnci na mírném ohni zahřejte mléko, jen tak, aby bylo vlažné, ale ne horké. Do vlažného mléka přidejte trochu cukru a droždí, zamíchejte a nechte asi 10 minut stát, dokud směs nezačne bublat.

V míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte změklé máslo a promíchejte, dokud směs nezačne připomínat hrubou strouhanku. Poté vmíchejte nakydlé droždí a zpracujte těsto, dokud není hladké a elastické. Může to trvat několik minut. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat trochu mléka.

Když máte těsto připraveno, rozdělte ho na menší části. Každou část vyválejte na tenký plát a rozřežte na trojúhelníky. Na širší konec trojúhelníku položte trochu náplně – ořechy, tvaroh, marmeládu, či kousky čokolády. Poté rohlíčky zatočte od širšího konce k užšímu a formujte typický tvar rohlíčku.

Připravené rohlíčky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě asi 15 minut kynout na teplém místě. Pak je potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, než rohlíčky zezlátnou.

Tip: Pro extra lesk a sladkost můžete ještě horké rohlíčky po vyjmutí z trouby potřít rozpuštěným máslem a obalit v cukru nebo cukru smíchaném s vanilkovým extraktem.

Rohlíčky jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je uchovat ve vzduchotěsné nádobě, aby zůstaly měkké. Dobrou chuť!