Rychlé povidlové řezy recept
Rychlé povidlové řezy jsou skvělou volbou pro milovníky sladkého pečiva, které je jednoduché na přípravu. K jejich přípravě budete potřebovat následující ingredience
- 250 g hladké mouky
- 180 g másla
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 300 g povidel
Nejprve si v misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. V jiné misce si vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a důkladně promíchejte. Poté postupně přidávejte směs mouky a míchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu těsta vyválejte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete povidla na těsto. Druhou polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle a posypte ji rovnoměrně přes povidla.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 až 25 minut, dokud nejsou řezy zlatavé. Po upečení nechte řezy vychladnout a poté je můžete krájet na menší čtverečky nebo obdélníky.
Tip! Pro extra chuť můžete do těsta přidat vanilkový cukr nebo trochu skořice, která skvěle doplní chuť povidel. Pokud máte rádi ořechy, posypte vrch řezů před pečením nasekanými vlašskými ořechy nebo mandlemi. Tento dezert je výborný jak teplý, tak studený a hodí se ke kávě nebo čaji.