Perníčky, které nepotřebují uležet recept


Perníčky, které nepotřebují uležet recept
Ingredience na perníčky, které nepotřebují uležet jsou následující: mouka pšeničná hladká, moučkový cukr, med, vejce, máslo, perníkové koření, jedlá soda a citronová kůra.

Recept na přípravu těchto perníčků začíná tím, že si v míse smícháte mouku, moučkový cukr, perníkové koření a jedlou sodu. V malém hrnci rozehřejte med s máslem, dokud se máslo nerozpustí a směs není hladká. Nechte chvíli vychladnout. Poté medovou směs vlijte do misky s moukou. Přidejte vejce a nastrouhanou citronovou kůru. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto, které se nelepí na ruce.

Rozválejte těsto na pomoučené ploše na tloušťku asi 4 mm a vykrajujte různé tvary pomocí vykrajovátek. Perníčky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut, nebo dokud perníčky nejsou zlatavé.

Tipy pro dokonalé perníčky:
1. Pokud máte raději měkčí perníčky, nechte je po upečení jen krátce vychladnout na plechu a ihned je přemístěte do uzavíratelné nádoby, což zachová jejich vláčnost.
2. Při pečení kontrolujte perníčky, aby nedošlo k jejich připálení, každá trouba peče trochu jinak.
3. Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat více perníkového koření nebo kapku rumu.

Tyto perníčky jsou skvělé hned po upečení a nemusí uležet, což je ideální pro rychlou přípravu vánočních sladkostí.