Tvarohový koláč s třešněmi recept


Tvarohový koláč s třešněmi recept
Pro tvarohový koláč s třešněmi potřebujete tyto ingredience: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru moučka, 1 vejce, špetka soli, 500 g tvarohu, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 250 g očištěných třešní, moučkový cukr na posypání.

Začněte přípravou těsta. Málo změklé máslo utřete s cukrem moučka, přidejte vejce a špetku soli. Postupně přidávejte mouku a zpracujte těsto, které nechte v chladu odpočinout asi 30 minut. Mezitím připravte náplň. Tvaroh promíchejte se smetanou, cukrem krupice, vanilkovým cukrem a vejci do hladka.

Vychlazené těsto rozválejte a vložte do vymazané koláčové formy, vytvořte okraj. Na těsto rovnoměrně rozprostřete tvarohovou náplň a na ni rozložte očištěné třešně.

Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu asi 45 minut nebo dokud není povrch koláče zlatý a pevný. Po upečení nechte koláč vychladnout, poté posypte moučkovým cukrem.

Tip: Pokud máte rádi intenzivnější ovocnou chuť, můžete přidat více třešní. Také můžete experimentovat s přidáním citronové kůry do tvarohové náplně pro osvěžující nádech. Aby se třešně během pečení nesplynuly s náplní, můžete je předem obalit v trošce hladké mouky.