Hummus z červené řepy recept
Hummus z červené řepy je skvělá variace tradičního hummusu, který vyniká nejen svou barvou, ale i chutí. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience
vařenou červenou řepu asi 250 gramů
cizrnu vařenou 400 gramů
česnek 2 stroužky
tahini pastu 2 lžíce
olivový olej 4 lžíce
citronovou šťávu z 1 citronu
sůl a černý pepř podle chuti
mletou koriandr nebo kmín podle chuti
vodu podle potřeby
Postup přípravy hummusu z červené řepy je jednoduchý:
Nejprve si připravte červenou řepu. Můžete použít buď čerstvou řepu, kterou uvaříte do měkka, nebo můžete použít již předem uvařenou řepu dostupnou v obchodech.
V mixéru nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujte červenou řepu společně s cizrnou, dokud nezískáte hladkou směs.
Přidejte tahini, olivový olej, citronovou šťávu, prolisované česnek, sůl, černý pepř a kmín nebo koriandr. Vše důkladně promixujte. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody, aby byla konzistence hummusu hladší a krémovější.
Dochuťte podle potřeby a hummus je připraven k podávání.
Tipy pro dokonalý hummus:
Používejte kvalitní tahini pastu, která je základním stavebním kamenem pro dobrou chuť hummusu.
Hummus můžete podávat s čerstvou zeleninou, pita chlebem nebo jako dip k masu.
Pro intenzivnější barvu můžete přidat více červené řepy.
Hummus můžete ozdobit nasekanou petrželkou, sezamovými semínky nebo kapkou olivového oleje pro hezčí prezentaci.
Hummus z červené řepy je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní doplněk k jakémukoli stolu, ať už pro běžný den nebo pro speciální příležitosti.