Rychlá pórková polévka recept
Ingredience na rychlou pórkovou polévku zahrnují pórek, máslo, brambory, zeleninový vývar, smetanu, sůl a pepř.
Začněte tím, že si připravíte všechny suroviny. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte nakrájený pórek. Restujte na středním plameni, dokud pórek nezměkne a nezačne se zlatě zbarvovat. Poté přidejte nakrájené brambory a zeleninový vývar. Polévku vařte, dokud brambory nebudou měkké, což obvykle trvá asi 15 minut.
Jakmile jsou brambory měkké, můžete polévku rozmixovat ponorným mixérem do hladka. Následně polévku osolte a opepřete podle chuti. Na závěr přidejte smetanu pro jemnější chuť a nechte polévku ještě chvilku povařit.
Jako tip ke zlepšení této polévky můžete přidat na konec trochu čerstvého tymiánu nebo petrželky pro zvýraznění chuti. Polévku můžete podávat s křupavým pečivem nebo topinkami. Pro lehkou večeři můžete k polévce přidat grilované kuřecí prsíčko nebo vařené vajíčko.