Papáčkovy špagety recept
Papáčkovy špagety jsou vynikající variací tradiční italské kuchyně, kterou si oblíbí celá rodina. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.
Ingredience
Pro základ této pochoutky budete potřebovat:
- 400g špaget
- 300g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 800g konzervovaných rajčat v kostkách nebo pasírovaných rajčat
- 100g strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- čerstvá bazalka pro ozdobu
Recept
1. Na pánvi na středním ohni rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte do zlatova.
2. Přidejte prolisovaný česnek a mleté maso. Restujte, dokud maso není zcela uvařené a krásně hnědé.
3. Ochutíte sušeným oreganem a bazalkou. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
4. Mezitím si ve velkém hrnci uvařte špagety podle návodu na obalu. Nezapomeňte vodu osolit.
5. Uvařené špagety scedíte a vmíchejte do omáčky. Vše společně promíchejte, aby se špagety rovnoměrně obalily omáčkou.
6. Podávejte na talířích, posypte strouhaným parmazánem a ozdobte čerstvými listy bazalky.
Tipy
- Pokud preferujete pikantnější variantu, můžete přidat do omáčky trochu chilli papričky.
- Vyzkoušejte přidat do omáčky trochu červeného vina pro hlubší chuť.
- Pro vegetariánskou variantu můžete mleté maso nahradit směsí nakrájených žampionů nebo sojovým masem.
Papáčkovy špagety jsou skvělým jídlem pro rodinné obědy nebo večeře. Jsou jednoduché na přípravu a přitom velmi chutné a sýte.