Hermelínové měšce recept


Hermelínové měšce recept
Hermelínové měšce jsou skvělou pochoutkou, která vyniká jak na slavnostním stole, tak na večírku s přáteli. Jde o kreativní způsob, jak podávat oblíbený sýr hermelín.

Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 1 hermelín
- 1 malá cibule
- šunka nebo slanina
- 1 vejce
- sezamová semínka nebo mák na posypání

Recept:
Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. Listové těsto rozválejte a krájejte na čtverce o velikosti přibližně 10x10 cm. Hermelín nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Šunku nebo slaninu pokrájejte na malé kousky.

Do středu každého čtverce těsta dejte kousek hermelína, trochu cibule a kousek šunky nebo slaniny. Těsto pak přeložte do tvaru měšce. Spojte konce dohromady a zatlačte, aby těsto drželo pohromadě a náplň nevytekla během pečení.

Měšce potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky nebo mákem. Pečte v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut, dokud nejsou měšce zlatavé a křupavé.

Tipy:
Pro pikantní variantu můžete do náplně přidat trochu nakrájených jalapeňos nebo trochu ostré papriky. Můžete také experimentovat s různými druhy sýrů, pokud hermelín není vaším favoritem. Tato pochoutka se skvěle hodí s čerstvými bylinkami jako je pažitka nebo bazalka, které dodají měšcům svěží chuť.

Užijte si přípravu i konzumaci těchto lahůdkových měšců!