Bramborový guláš recept


Bramborový guláš recept
Bramborový guláš je oblíbené a výživné jídlo, které se hodí zejména do chladnějších dnů. Tento tradiční recept je velmi jednoduchý a připravíte ho z běžně dostupných surovin.

Ingredience
Pro přípravu bramborového guláše budete potřebovat cibuli, olej, papriku mletou sladkou, rajčatový protlak, česnek, kumín, majoránku, sůl, pepř, brambory a vývar nebo vodu. Případně můžete přidat i klobásu nebo jiné maso pro zvýšení chuťové pestrosti.

Recept
Začněte tím, že na oleji zpěníte nakrájenou cibuli do zlatova. Přidejte mletou papriku a krátce osmahněte, aby se uvolnily její aroma a chuť, ale dávejte pozor, aby nepřipálila. Poté přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Česnek rozdrtíte nebo nasekáte a přidáte do směsi společně s kumínem a majoránkou. Osolte, opepřete a promíchejte.

Nyní je čas přidat na kostičky nakrájené brambory. Brambory v hrnci zasypte směsí a dobře promíchejte, aby se chutě spojily. Zalijte vývarem nebo vodou, množství tekutiny by mělo překrývat všechny suroviny. Guláš pomalu dusíte, dokud brambory nezměknou a omáčka se nezačne zahušťovat. Pokud používáte maso nebo klobásu, přidejte je společně s bramborami.

Tipy
- Pro intenzivnější chuť můžete do guláše přidat trochu uzené papriky.
- Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do guláše trochu chilli papričky nebo kořenící směs s chilli.
- Guláš bude ještě lahodnější, pokud ho necháte odstát, ideálně přes noc, a podáváte druhý den.
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo houskami.

Bramborový guláš je vynikající, sýty a snadno přizpůsobitelný každé příležitosti. Doufám, že vám recept přinese spoustu kulinářského potěšení a užijete si ho se svými blízkými.