Bůček na pórku z pečícího sáčku recept


Bůček na pórku z pečícího sáčku recept
Ingredience pro bůček na pórku z pečícího sáčku zahrnují bůček, pórek, sůl, pepř, majoránku, česnek a olivový olej.

Recept začíná tím, že si připravíte bůček. Ten nejprve důkladně omyjete a osušíte. Poté bůček nakrájíte na menší kousky. Pórek očistíte, nakrájíte na kolečka a důkladně ho opláchněte pod tekoucí vodou. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno.

V míse smíchejte olivový olej s česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Tuto směs poté vetřete do kousků bůčku. Pečící sáček otevřete a do něj vložte nejprve vrstvu pórku, na niž rozložíte marinovaný bůček. Na bůček pak opět nasypte zbytek pórku. Sáček pevně uzavřete podle návodu na balení.

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a pečící sáček s bůčkem a pórkem vložte na plech. Pečte v troubě přibližně 90 minut. Pečení v sáčku zajistí, že se bůček upeče do měkka a zůstane šťavnatý.

Tipy:
1. Před pečením můžete do sáčku přidat i další bylinky dle chuti, jako je tymián nebo rozmarýn, které doplní chuť bůčku.
2. Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do marinády trochu chilli papričky.
3. S bůčkem na pórku se skvěle hodí jako příloha bramborová kaše nebo jen jednoduše opečené brambory.
4. Nezapomeňte, že pečící sáček by neměl přijít do kontaktu s otevřeným plamenem nebo přímým teplem, aby nedošlo k jeho poškození.