Prezidentské řízky na bramborách recept


Prezidentské řízky na bramborách recept
Prezidentské řízky na bramborách jsou chutné a syté jídlo, které spojuje vynikající masové řízky s aromatickými bramborami. Zde je postup, jak tento pokrm připravit.

Ingredience
Na řízky potřebujeme vepřové kotlety, můžeme použít i kuřecí prsa, dále budeme potřebovat mouku, vejce, strouhanku, sůl a pepř pro dochucení. Pro brambory si připravíme brambory, máslo, mléko, sůl a muškátový oříšek.

Recept
Začneme přípravou bramborové kaše. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě dokud nejsou měkké. Poté vodu slijeme, přidáme máslo, trochu mléka a ochutíme muškátovým oříškem a solí. Vše společně umícháme do hladka. Pro dosažení jemnější konzistence můžeme přidat více mléka.

Masové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom je obalíme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. V pánvi rozehřejeme dostatek oleje a řízky na něm z obou stran smažíme dozlatova. Smažení by mělo trvat přibližně 3–4 minuty z každé strany.

Tipy
Pro extra křupavost řízků můžete do strouhanky přidat trochu nastrouhaného parmezánu nebo sušeného česneku pro intenzivnější chuť. Bramborovou kaši můžete obohatit také o smetanu místo mléka pro krémovější texturu. Podávejte řízky na vrstvě bramborové kaše a můžete ozdobit bylinkami jako je petržel nebo pažitka pro zvýšení vizuální atraktivity a chuti.