Dýňové risotto recept


Dýňové risotto recept
Ingredience pro dýňové risotto zahrnují arborio rýži, maso z dýně, cibuli, bílé víno, zeleninový vývar, parmazán, máslo, sůl a pepř. Na začátku si připravíte všechny ingredience, dýni očistíte, nakrájíte na malé kostičky a cibuli nadrobno pokrájíte.

Začněte tím, že na pánvi na troše oleje zpěníte cibuli, dokud nezesklovatí. Přidejte kostičky dýně a chvilku restujte, dokud nezačnou být měkké. Poté přidejte rýži a za stálého míchání restujte, dokud nezačne být průsvitná.

Nalijte bílé víno a za stálého míchání vařte, dokud víno nevypaří. Poté postupně přilévejte horký zeleninový vývar, vždy po naběračce a počkejte, dokud se nevstřebá, než přidáte další. Tento proces trvá přibližně 18-20 minut, než je rýže měkká, ale stále trochu křupavá.

Když je rýže vařená, přidejte máslo a nastrouhaný parmazán, dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Risotto by mělo být krémové a vláčné. Serveujte ihned.

Jako tip můžete do risotta přidat i nasekané bylinky jako je petržel nebo tymián pro výraznější chuť. Aby bylo jídlo ještě lahodnější, můžete na závěr přidat i trochu smetany.