Borůvkové knedlíky recept


Borůvkové knedlíky recept
Pro přípravu borůvkových knedlíků budete potřebovat následující suroviny

Těsto
250 g tvarohu
200 g polohrubé mouky
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
špetka soli

Náplň
300 g borůvek
cukr dle chuti

Na posypání
rozpuštěné máslo
mletý mák nebo strouhanku
cukr

Recept na přípravu borůvkových knedlíků je následující

1. V míse smíchejte tvaroh, polohrubou mouku, rozpuštěné máslo, vejce a špetku soli. Vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky.
2. Těsto rozdělte na menší kousky, z každého vytvarujte placku. Do středu každé placky dejte hrst borůvek a posypte je cukrem dle chuti.
3. Placky pečlivě zabalte tak, aby náplň zůstala uvnitř, a vytvořte knedlíky.
4. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji. Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte asi 8 minut, dokud nevyplavou na povrch.
5. Hotové knedlíky vyjměte pomocí děrované naběračky, nechte okapat.

Na závěr knedlíky pokapejte rozpuštěným máslem a posypte mletým mákem nebo strouhankou osmaženou na másle s cukrem.

Tipy pro dokonalé borůvkové knedlíky
1. Tvaroh v těstě zajistí, že knedlíky budou krásně měkké a vláčné.
2. Při balení knedlíků se ujistěte, že jsou dobře uzavřené, aby během vaření náplň nevytékala.
3. Knedlíky můžete podávat s vanilkovým cukrem, který dodá sladký kontrast kyselkavosti borůvek.
4. Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do těsta trochu citronové kůry, která skvěle doplní chuť borůvek.