Rabínův šoulet recept


Rabínův šoulet recept
Rabínův šoulet je tradiční židovský pokrm, který se tradičně připravuje na sabat. Je to pomalu vařené jídlo plné chutí, které v sobě kombinuje fazole, kroupy a různé druhy masa.
Ingredience:

500 g fazolí (nejlépe bílých)
150 g ječných kroupů
500 g hovězího masa (krk nebo plec)
2 velké cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce sladké papriky
sůl a pepř podle chuti
2 lžíce rostlinného oleje
voda

Recept:
Den předem namočte fazole v dostatečném množství vody. Druhý den fazole slijte a dejte do velkého hrnce. Přidejte kroupy a zalijte vodou tak, aby byly ingredience ponořené. Na pánvi na oleji osmahněte nakrájené cibule dozlatova, přidejte nadrcený česnek a krátce osmahněte. Přidejte maso nakrájené na kostky a osmažte dohněda. Maso s cibulí a česnekem přidejte do hrnce s fazolemi a kroupy. Dochutíte sladkou paprikou, solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte. Hrniec zakryjte a dejte do trouby předehřáté na 120 °C. Pečte 4 až 5 hodin nebo dokud nejsou všechny složky měkké a chutě propojené.
Tipy:

Šoulet je výborný s čerstvým chlebem nebo jako samostatné jídlo.
Pokud máte rádi pikantnější verzi, můžete přidat trochu chilli papričky.
Tento pokrm je ideální připravit ve velkém množství, protože se velmi dobře ohřívá a může být ještě chutnější druhý den.
Šoulet můžete také připravit ve slow cookeru, kde si můžete být jistí, že se všechny chutě dokonale spojí bez nutnosti neustálého dozoru.