Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky recept


Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky recept
Ingredience pro polévku z pečených paprik:
červené papriky
cibule
česnek
zeleninový vývar
olivový olej
sůl
pepř
Ingredience pro ricottové knedlíčky:
ricotta
vejce
strouhanka
parmazán
petržel
sůl
pepř
Recept:
Začněte pečením paprik. Papriky umyjte, rozpulte, odstraňte semínka a dejte je na plech s kůží nahoru. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů, dokud kůže nezčerná a nezvlní se. Poté papriky vyjměte, dejte do misky a přikryjte fólií, aby se lépe loupaly.
Mezitím na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek a krátce osmahněte. Oloupané papriky nakrájejte na menší kusy a přidejte k cibuli s česnekem. Osmažte, zalijte vývarem a vařte asi 20 minut.
Dokud se polévka vaří, připravte knedlíčky. Ricottu smíchejte s vejcem, strouhankou, nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželí. Osolte, opepřete a vypracujte hladkou směs. Z této směsi tvarujte malé knedlíčky.
Polévku rozmixujte do hladka, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Do vroucí polévky opatrně vkládejte knedlíčky a vařte 5–7 minut, dokud nevyplavou na povrch.
Tipy:
pro intenzivnější chuť můžete přidat trochu čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu do polévky
pro pikantnější variantu můžete do polévky přidat trochu chilli papričky
ricottové knedlíčky můžete před vařením obalit v parmazánu pro extra sýrovou chuť
Knedlíčky můžete také připravit předem a uskladnit v lednici, budou tak lépe držet tvar při vaření