Něžná pomazánka z mascarpone recept
Něžná pomazánka z mascarpone je skvělou volbou pro lehké snídaně či jako elegantní součást pohoštění. Vyznačuje se svou krémovostí a jemnou chutí. Následující recept je jednoduchý a rychlý.
Ingredience:
250 g mascarpone
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička citronové kůry
2 lžíce čerstvého kopru, jemně nasekaného
sůl a čerstvě mletý bílý pepř podle chuti
několik kapek citronové šťávy
Postup:
Začněte tím, že mascarpone vložíte do mísy a jemně ho promícháte se smetanou, aby byla směs hladká a krémová. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a jemně nasekaný kopr. Vše důkladně promíchejte. Ochutnejte a podle chuti přidáte sůl, bílý pepř a pár kapek citronové šťávy. Pokud chcete pomazánku lehčí, můžete přidat více smetany.
Tipy:
Tuto pomazánku můžete podávat na pečivu, jako jsou čerstvé bagety, křupavé toastové chleby nebo na plátcích nakládané zeleniny pro lehkou a svěží variantu.
Pro pikantnější verzi můžete přidat trochu nastrouhaného česneku nebo jemně nasekané červené papriky.
Pokud dáváte přednost více bylinkové chuti, zkuste přidat vedle kopru i nasekanou pažitku nebo petržel.
Pomazánku nechte před podáváním alespoň hodinu odpočinout v lednici, aby se chutě krásně spojily.
Tato pomazánka je skvělým doplňkem k jemným snídaním nebo jako součást brunch menu.