Slaninové rolky recept


Slaninové rolky recept
Ingredience na slaninové rolky zahrnují plátky slaniny, chléb bez kůrky, sýr na plátky a volitelně můžete přidat cibuli nebo papriku pro extra chuť.
Recept je následující. Nejprve si připravte chléb tak, že odstraníte kůrky a plátky slaniny. Chlébové plátky poté rozválejte válečkem na těsto, aby byly tenčí a pružnější. Na každý chlébový plátek položte plátek sýra a případně přidejte cibuli nebo papriku. Poté plátky chleba s ingrediencemi zrolujte. Každou chlebovou ruličku obalte plátkem slaniny. Ruličky upevněte párátkem, aby se během pečení nerozpadly.
Slaninové rolky pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsiusů po dobu 10 až 15 minut, nebo dokud slanina nezkřehne a nezíská zlatavou barvu.
Tipy pro dokonalé slaninové rolky:

Použijte kvalitní, tenkou slaninu pro lepší obalování a křupavost.
Pečení na papíru na pečení pomůže zabránit přilnutí a ulehčí čištění.
Sledujte rolky během pečení, protože slanina se může rychle spálit.
Pro pikantnější variantu můžete dovnitř ruliček přidat trochu ostré hořčice nebo chilli omáčky.

Tyto slaninové rolky jsou skvělé jako předkrm nebo party snack a jistě si na nich pochutnají všichni příznivci slaniny.