Krupicové nočky recept


Krupicové nočky recept
Krupicové knedlíky jsou jednoduchý a chutný pokrm, který můžete podávat jako přílohu nebo samostatně s různými omáčkami. Zde je recept, jak je připravit.
Ingredience

500 ml mléka
200 g krupice
2 vejce
špetka soli
máslo pro vymazání hrnce

Recept

V kastrůlku přiveďte mléko k varu. Přidejte špetku soli.
Pomalu vsypávejte krupici za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky.
Když se směs začne odlepovat od stěn hrnce, odstavte ji z ohně a nechte chvilku vychladnout.
Do mírně vychladlé krupicové směsi vmíchejte vejce, aby se krupice lepila.
V hrnci si připravte osolenou vodu a přiveďte ji k varu.
Pomocí dvou lžíc formujte z krupicové směsi knedlíky a opatrně je vhazujte do vřící vody.
Vařte přibližně 5 až 10 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
Vyjměte je pomocí děrované naběračky a nechte okapat.

Tipy

Pro jemnější chuť můžete do mléka přidat trochu cukru nebo vanilkový cukr.
Knedlíky můžete servírovat s máslem, cukrem a skořicí, nebo je podávat s ovocnou omáčkou či jogurtem.
Pokud máte rádi bylinky, přidejte do těsta trochu rozmarýnu nebo tymiánu pro pikantnější variantu.

Tento recept je velmi univerzální a můžete s ním experimentovat podle svého gusta. Krupicové knedlíky jsou výborné jak teplé, tak i studené.