Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony recept


Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony recept.
Ingredience:

500 g vepřového masa (např. kotlety nebo krkovice)
300 g brambor
250 g žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
olej nebo máslo na smažení
sůl a pepř podle chuti
čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn, petrželka)

Recept:

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do osolené vody, dokud nebudou měkké.
Mezitím si připravte maso. Omyjte ho, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidejte maso a smažte, dokud není z všech stran krásně opečené.
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Přidejte je k masu společně s prolisovaným česnekem a smažte dokud nejsou žampiony měkké.
Vše dochuťte nasekanými čerstvými bylinkami, solí a pepřem podle chuti.
Sceděné brambory přidejte k masu s žampiony a vše společně promíchejte.

Tipy:

Pokud máte rádi intenzivnější chutě, můžete před smažením maso marinovat v olivovém oleji s bylinkami a česnekem.
Brambory můžete také místo vaření upéct v troubě s trochou oleje a bylinek pro krásnou křupavou kůrčičku.
Jako přílohu můžete k tomuto jídlu podávat také čerstvý salát nebo kyselou okurku.

Tento recept s bylinkami, masem a bramborami je jednoduchý, ale plný chutí a určitě si ho užijete!