Ravioly se sýrovou omáčkou recept
Ravioly se sýrovou omáčkou jsou lahodným jídlem, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Zde je postup, jak si připravit toto chutné jídlo.
Ingredience:
Balení raviolí (například s ricottou a špenátem)
200 ml smetany na vaření
100 g parmazánu
2 stroužky česneku
Máslo
Sůl
Čerstvě mletý černý pepř
Nasekaná čerstvá bazalka nebo petržel pro ozdobu
Recept:
Ravioly uvařte podle návodu na obalu. Většinou se ponoří do vroucí osolené vody a vaří se několik minut, dokud nevyplavou na povrch.
Mezitím na pánvi rozehřejte trochu másla. Přidejte nadrcené stroužky česneku a krátce je osmahněte, dokud nezačnou vonět.
Do pánve přilijte smetanu na vaření a přiveďte k mírnému varu. Přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne.
Ochutnejte omáčku a podle chuti přidejte sůl a černý pepř.
Uvařené ravioly scedíte a přidáte do pánve s omáčkou. Jemně promíchejte, aby se ravioly rovnoměrně obalily omáčkou.
Podávejte ihned, posypané nasekanou bazalkou nebo petrželí.
Tipy:
Pro intenzivnější chuť můžete do omáčky přidat trochu bílého vína než přidáte smetanu.
Pokud máte rádi pikantnější jídla, zkuste do omáčky přidat trochu červené papriky.
Ravioly můžete také připravit doma, pokud máte čas a chuť na kulinářské experimentování.
Tato jednoduchá a rychlá večeře je perfektním řešením pro každého, kdo si chce užít trochu italského pohostinství v pohodlí domova.