Jemná křenová pomazánka recept


Jemná křenová pomazánka recept
Jemná křenová pomazánka je skvělá volba pro milovníky pikantních chutí. Je ideální jako nátierka na chlebíčky nebo jako dip k pečeným masům.
Ingredience

200 g tvarohu (může být měkký nebo ve vaničce)
100 g kvalitního majonézu
50 g čerstvého křenu
1 lžička citronové šťávy
sůl a bílý pepř podle chuti
trochu mléka pro zředění pokud je pomazánka příliš hustá

Recept
Nejprve si připravte křen. Čerstvý křen očistěte, omyjte a nastrouhejte na jemno. V misce smíchejte tvaroh s majonézou do hladka. Přidejte nastrouhaný křen a citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti. Pokud je pomazánka příliš hustá, můžete ji zředit trochou mléka. Nechte v chladničce alespoň hodinu odležet, aby se chutě dobře spojily.
Tipy

Pro extra pikantní verzi můžete přidat více křenu.
Pomazánka je vynikající na topinky, čerstvý chléb nebo jako dip k zelenině.
Můžete přidat i jemně nasekanou jarní cibulku nebo petržel pro svěží chuť.
Pokud je pomazánka příliš ostrá, přidejte více tvarohu nebo majonézy pro zmírnění chuti.

Tato pomazánka je jednoduchá na přípravu a její ostrá, ale vyvážená chuť osloví mnoho gurmánů.