Pórková polévka se slaninou recept


Pórková polévka se slaninou recept.
Ingredience na pórkovou polévku se slaninou zahrnují pórek, slaninu, brambory, cibuli, česnek, vývar (buď kuřecí nebo zeleninový), smetanu pro vaření, sůl, pepř a olej nebo máslo.
Nejdříve na pánvi na troše oleje nebo másla opečte nakrájenou slaninu do křupava. Když je slanina hotová, vyjměte ji a na tuku, který zbyl po slanině, osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou. Pak přidejte na kolečka nakrájený pórek a chvíli restujte, dokud nezměkne. Přidejte oloupané a nakrájené brambory a vše zalijte vývarem. Vařte, dokud nejsou brambory měkké.
Jakmile jsou brambory měkké, můžete část polévky rozmixovat ponorným mixérem pro hladší texturu, ale není to nutné. Nakonec přilijte smetanu, osolte a opepřete podle chuti. Polévku ještě chvíli povařte, aby se všechny chutě dobře spojily.
Polévku podávejte s opečenou slaninou na vrchu a třeba s čerstvým chlebem nebo opečenými krutony.
Tipy na vylepšení polévky: Polévku můžete dochutit na závěr čerstvým tymiánem nebo petrželkou pro svěží bylinkovou chuť. Také můžete použít trochu bílého vína pro osmahnutí pórku a cibule, což dodá polévce zajímavou chuťovou hloubku.