Veganský banánový koláč recept


Veganský banánový koláč recept
Ingredience:
mouka pšeničná hladká 300 gramů
rozmačkané banány 3 střední
rozmixované ovesné vločky 100 gramů
cukr hnědý 150 gramů
rostlinný olej 100 ml
rostlinné mléko 200 ml
prášek do pečiva 2 čajové lžičky
soda bikarbona 1 čajová lžička
vanilkový extrakt 1 čajová lžička
sůl špetka
Recept:
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Velkou mísu použijte na smíchání mouky, ovesných vloček, prášku do pečiva, sody a soli. V jiné míse smíchejte rozmačkané banány, hnědý cukr, rostlinný olej, rostlinné mléko a vanilkový extrakt. Směsi spojte a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Připravené těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Než koláč vyndáte z trouby, proveďte test špejlí. Pokud je špejle čistá, koláč je upečený.
Tipy:
Pro intenzivnější chuť přidejte do těsta hrst rozinek nebo čokoládových kapek. Po upečení nechte koláč vychladnout v formě alespoň 10 minut, aby se dal lépe vyklopit. Podávejte s kokosovým šlehačkou nebo ovocným sorbetem pro osvěžující veganský zážitek. Přidáním skořice nebo muškátového květu do těsta získáte zajímavou variantu na tradiční banánový koláč.