Kuřecí plátky s omáčkou recept


Kuřecí plátky s omáčkou jsou vynikající a jednoduché jídlo, které si můžete připravit k obědu nebo k večeři. Zde je postup, jak si připravit kuřecí plátky s omáčkou, spolu s několika tipy pro zlepšení vašeho kuchařského zážitku.
Ingredience:

4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, rozdrcené
200 ml smetany ke šlehání
100 ml kuřecího vývaru
1 lžička hořčice
šťáva z půl citronu
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Recept:

Kuřecí prsa osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z obou stran opečte, dokud nebudou zlatavá, přibližně 3 minuty z každé strany. Poté je vyjměte a odložte na talíř.
Na téže pánvi přidejte trochu oleje, pokud je potřeba, a osmahněte cibuli, dokud nezměkne, asi 2 minuty. Přidejte česnek a krátce osmahněte, aby se uvolnila aroma.
Přilijte kuřecí vývar a nechte ho trochu povařit, aby se omáčka začala redukovat. Poté přidejte smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
Vraťte kuřecí prsa na pánev a promíchejte je v omáčce. Vařte dalších 5–7 minut, dokud kuře není úplně hotové.
Nakonec vmíchejte petrželku a případně dochuťte.

Tipy:

Pokud máte rádi bohatší omáčky, můžete přidat do omáčky trochu strouhaného parmezánu.
Pro aromatický nádech můžete do omáčky přidat trochu sušeného tymiánu nebo rozmarýnu.
Kuřecí plátky s omáčkou jsou výborné s rýží, těstovinami nebo i pečenými bramborami.
Nezapomeňte, že kuřecí maso by mělo být vždy dobře propečené.

Připravte si kuřecí plátky s omáčkou a užijte si lahodné a jednoduché jídlo.